fredag, juni 17

Hon vill umgås, Han vill vara tillsammans

Jag hittade en intressant krönika på Aftonbladet förut, med den lustiga titeln "Han vill ingenting! En krönika om lata män"

Det är en rätt missvisande titel, då krönikan egentligen handlar om skillnader på kvinna/man i sambolivet.

Thomas läste och tyckte den var klockren, den påminner så mycket om tidigare förhållanden och vilka missförstånd man faktiskt gjort i dem.

Ett utdrag;

"Kvinnor har vansinnigt svårt att koppla av. De känner ständigt kravet på att vara duktiga. På att vara drivande, tillgängliga och fulla av initiativ. De har fått lära sig att tiden är värdefull och bör utnyttjas. Därför bombarderar hon mannen med förslag. Men mannen känner inte samma krav och absolut inte samma stress. Det gör han bara på jobbet.
På helgen blir han som en omvänd superhjälte. Efter att utfört stordåd på jobbet hela veckan, byter han om till gympabyxor, linne, tofflor och förvandlas till Supertönten.
För Supertönten är helgen möjligheten att koppla av. Att leva unplugged.
Han går därför in i helgdvalan, hjärtslagen är färre än en björn i ide och en chipspåse räcker gott och väl för att kompensera den lilla energin som går åt för att titta på TV.
Det finns ett tillfälle då han bryter sin dvala: När kompisarna hör av sig.
Då byter han gärna ut fjärrkontrollen mot en innebandyklubba, en stor stark eller vad som än kan få honom att avlägsna sig från hennes uppmanande blick. För vi kan inte komma ifrån:
Hon vill umgås, han vill vara tillsammans.


//.. Hon dukar upp förslag. Han har vetorätt.
På helgen blir det tydligt att mannen är familjens äldsta barn.
Tjurskallig, bortskämd och egoistisk. Sambon är ställföreträdande mamma,
hon ska servera ett fullt smörgåsbord med förslag som han sedan plockar fritt bland.
På samma sätt som männen förväntas vara de aktiva och initiativrika på krogen, så gäller det omvända i parrelationerna. Kvinnorna föreslår, mannen har vetorätt.
Det utnyttjar han gärna.
"

Klicka HÄÄÄÄR och läs hela artikeln!

Känner du igen dig?

Inga kommentarer: