fredag, januari 14

Nu är det fredag eftermiddag och veckan har gått fort- som vanligt.

Vi var in till barnmorskan nu på eftermiddagen för en av de sista kontrollerna- känns surrealistiskt och väldigt pirrigt =)

Denna gång kom jag ihåg att väga mig, tack vare att Thomas påminde såklart. Typiskt nog hade jag gått ner 2kg sedan förra vägningen för ca fyra veckor sen och jag blev faktiskt lite brydd. Det hade inget med bebbens tillväxt att göra tack och lov, tvärtom!
Kurvan hade faktiskt hoppat rakt upp sedan min förra koll vilket var förra veckan =)
Enligt barnmorskan kan viktnedgången ha att göra med min vätska i kroppen, jag ser enligt henne inte lika uppsvälld ut.
Haha. Yay...

Profylaxkursen vi var på igår och som jag längtat till, visade sig vara riktigt intressant.
Jag är ingen meditationsmänniska och har svårt att hitta "känslan" när man ska gå in i sig själv, andas och hitta lugnet.
Så där satt jag och försökte mest hålla mig för skratt när vi alla satt i en ring och skulle "känna stjärten bli tung, känna stjärten bli tung".

Det hela handlar nog om träning.. och vi fick några bra tekniker att ta med oss till förlossningen när det gäller mitt värkarbete.
Thomas fick surra i en pappa-grupp tillsammans med en manlig barnmorska så det tyckte jag var Väldigt bra. De kvinnliga barnmorskorna säger samma sak till papporna jämt, dvs "sätt din prinsessa på en piedestal". Nu fick de konkreta tips och en killes sätt att se på det, det blev lite mer vettigt helt enkelt.

Idag har vi haft en aning lugnare dag, ändå har Thomas hunnit jobba lite och jag köpte en medicinboll =)
Den visar sig lindra min foglossning rätt bra, så jag ska gunga runt härhemma på den =) Haha..

Det blev lite sent när Thomas skulle hem i onsdags kväll, nu efter två dagar är vi fortfarande lite ur balans när det gäller sömnen. Han fastnade i trafiken med enbart 3mil kvar att köra- och stod still i 3,5 timme. Strax före 2 på natten kom han hem, orkade inte äta mat eller nånting stackaren.
Dock tyckte jag det var rätt kul att han direkt ställde sig (som sagt 2 på natten) och hackade loss all is och snö som blockerar ytterdörren - vilket skrämde livet ur våra grannar.
Jag låg i sängen och hörde hur det började tjattra ovanför, de sprang fram&tillbaka för att försöka förstå oljudet men ingen vågade gå ut.
Haha!
Jag gillar dem inte, så jag hade rätt roligt =D

Helgen kvar, skönt att vara ledig!

Inga kommentarer: